Categories: Column

by admin

Share

Categories: Column

Bart van Luijk &
Joep van den Eijkel

Delen

Nu de energiekosten door het dak gaan, blijft in veel winkels de voordeur gesloten. Verleid de nieuwsgierige Mens met een verrassende etalage en vooral met het gevoel van ‘meer dan welkom te zijn!
Leg als het ware de rode loper uit voor de klant.

Voor een goede 1e indruk zorgen in veel winkels de gevel en de entree een grote rol.
Een klant die jullie zaak niet kent en ook niet van jullie gehoord heeft, loopt snel voorbij als je etalage niet opvalt of als de entree er uitziet als een ‘vuilnisbelt’.
Jullie producten kunnen van hoge kwaliteit zijn, de prijs-kwaliteitverhouding perfect, het beste team staat in de winkel, als de 1e indruk die de klant van jullie winkel krijgt verkeerd is, komt de klant ‘slechts langs’.

Zo’n klant loopt door naar de concurrentie met misschien (duurdere) producten van mindere kwaliteit, maar met een goed verzorgde etalage en gastvrije entree.
Het is een taak van iedereen in het winkelteam om de etalage en entree de trots van jullie zaak te laten zijn. Vraag niet om toestemming om de binnengelopen bladeren op te ruimen. Doe het!

Stimuleer dat het hele team meedenkt om de entree een denkbeeldige rode loper te laten zijn. Iedereen! Ook de parttimer in het weekeinde.

Spreek een roulatieschema af waarbij iemand in het team elke binnenkomende klanten als een gast begroet. Moeilijk? Nee!

Denk aan nieuwe vrienden die bij jullie thuis op bezoek komen. Voor hen rol je ook als het ware de rode loper uit. Toch?
Doe het dan ook voor de Mensen op de deurmat die je salaris betalen!

PS Accepteer fouten, aanvaard ze niet.

Laat je gegevens achter

Aanmelden nieuwsbrief

Vergelijkbaar nieuws

  • Uw partner voor succes in de Nederlandse drogist- en apothekersmarkt! Bent u een fabrikant die op zoek is naar een betrouwbare en effectieve manier om uw producten te distribueren in drogisten en apotheken? Zoek niet verder! Holland Sales Service is hét verkoopteam dat gespecialiseerd is in het bezoeken van deze belangrijke retailers. Laat ons vertellen […]

  • Op zoek naar een effectieve manier om de distributie van uw producten bij de grootste sportkantines in Nederland uit te breiden? Dan is Holland Sales Service de partner die u nodig heeft! Met onze jarenlange ervaring in de verkoop van snacks en dranken, kunnen wij u helpen uw doelen te bereiken. Onze diensten omvatten onder […]

  • Bestel zonder kosten het boek 'Samen LOL maken voor meer Blije klanten'. Bespreek met je team elke week een voorbeeld en maak van 2023 een topjaar!

  • Welkom op de vrijdagmiddag Verrassing, het online Open Huis van Holland Sales Service dat voor iedereen die het weten wil, ongeacht je leeftijd van 3 tot max 4 uur online vanuit Studio Aalsmeer plaats heeft.